Herättäviä artikkeleja ja uutisointia joka ajoi kirjoittamaan ajatuksiani. Pohdittaessa sosiaaliturvan uudistuksen tarvetta nykypäivän tarpeita vastaamaan, jäin alkuviikon uutisointiin jumiin. Uutisoitiin paljon työttömyydestä ja sen rahoittamisesta, toiset valitsevat työttömyystuella ja muilla tuilla elämisen. Miten saada sosiaalituravan uudistus vastaamaan tähän kysymykseen..

Perustulo, tasapalkka, sosiaaliturva vai yhteiskunnan elätti.. Toki uudistuksella haetaan valtaosalle hyvää mutta entä tämä osa ihmisiä jotka kannustimista ja kannaustinjärjestelmistä huolimatta omilla kasvoillaan ovat valmiita uutisiin kertomaan että elävät tytöötminä ja näillä tuilla koska haluavat. Onko oikein vai väärin rahoittaa tätä verovaroin. On myönnettävä veronmaksajana ärsyyntymiseni. On päiviä jolloin ei huvittaisi ja ei jaksaisi, silti haluan elättää itseni ja perheestäni kantaa osan taloudellisesta vastuusta.  Niin, kuka siis rahoittaa ihmiset jotka eivät kannustimista ja sanktioista huolimatta halua työllistyä.  Onko hyväksyttävä tosiasia että hyvinvointivaltion kassa edelleen elättää perustulolla kuten nyt toimeentulotuella nämä ihmiset. Entä voisiko jotain kuitenkin tiukentaa tulonsaannissa ja entä sitten.. 

Jos minulta kysyttäisiin ja jos minä saisin päättää. Perustulo tulisi olemaan kuten kaavailtu, se poistaisi turhanpäiväisiä lippuja ja lappuja sekä myös toisi inhimillisyyttä. Ihmiset joita perustulo koskisi tulisi kohdata erilaisita näkökulmista ja realistisemmin kun nyt näiden eri tukien näkökulmista ja lakipykälistä. Jos ihminen ei omasta mielestä eikä halusta motivoidu työhön kohdatkoon hän elämänsä niin kun kokee ja valtion kassa elättää. Mikäli perustulolla elävä ihminen haluaa työhön ja työllä tulevassa itsensä elättää tuetaan siihen, annetaan niitä resurseja joita jää näiltä keitä perustulolla kannattelemme elämän syrjässä. Uskon edelleen että perustulo toisi helpotusta vaikka ajatukseni toisaalta tekevät tepposet..